Malinová roláda s tvarohovou plnkou
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 1
Svieža, chutná, ovocná roláda od foodblogerky Moniky.
Cesto:
5 ks | vajec |
100 g | práškového cukru |
2 PL | kvalitného kakaa |
2 PL | polohrubej múky |
Plnka:
250 g | Helie |
100 g | práškového cukru |
250 g | hladkého tvarohu |
150 g | mrazených malín |
Postup
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme kakao a múku a premiešame. Do cesta pridáme vyšľahané bielka a cesto dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto pečieme na 175 stupňov približne 12 - 15 minút.
Upečené cesto dáme z plechu aj s papierom na pečenie preč a necháme úplne vychladnúť a pripravíme si plnku.
Heliu vymiešame najprv s cukrom a potom aj s tvarohom. Pridáme mrazené maliny, ktoré sme nechali 5 minút jemne roztopiť. Opatrne ich potom vmiešame tak aby maliny vytvorili krásnu mramorovú štruktúru.
Z vychladnutého cesta opatrne stiahneme papier na pečenie a zarolujeme do rolády. Potom cesto opäť rozrolujeme a rovnomerne natrieme plnkou, zarolujeme do rolády a zabalíme do čistej utierky. Roládu pred krájaním necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. A pred podávaním ju posypeme ešte kakaom.