Jahodové lievance
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Jahodové lievance od foodblogerky Moniky potešia malých aj veľkých.
250 ml | mlieka |
200 g | hladkej múky |
2 ks | vajcia |
1 PL | vanilkového cukru |
2 PL | cukru |
1 PL | oleja Fritol |
1 štip. | soli |
250 g | jahôd |
1 hrsť | čerstvej mäty |
Postup
1.
Do múky postupne pridávajte mlieko a miešajte. Nevytvoria sa tak v ceste hrudky. Potom pridajte žĺtka, 1 PL cukru a na záver vyšľahaný sneh z bielok. Cesto ešte ochuťte štipkou soli a pridajte aj lyžicu oleja. Nechajte aspoň 20 minút odstáť.
2.
Na rozpálenej panvici smažte jeden lievanec za druhým alebo použite panvicu na lievance.
3.
Jahody nakrájajte na menšie kúsky, ocukrujte a pridajte na drobno natrhanú mätu. Ešte teplé lievance podávajte s mätovými jahodami.