Pečené kura na citróne

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Pečené kura na citróne, vlastne taká klasika, trocha inak.

  • Pečené kura na citróne
1 kskuraťa
3 PL oleja Raciol s bazalkou
Raciol bazalka
2 kscitrona
1 hlavičkacesnaku
30 gbazalky
1 štip.soli a korenia

Postup

1.

Kura osoľte, okoreňte naolejujte a dajte na pekáč. Do vnútra vložte 1 citrón prekrojený na polovicu a druhý citrón nakrájajte na mesiačiky. Hlavičku cesnaku prekrojte na polovicu a pridajte na pekáč. Pečte vo vyhriatej rúre prikryté alobalom asi 30 minút.

2.

Potom kura odokryte a pečte ešte ďalších 30 minúť do zlata. Asi 5 minút pred dopečením kuriatko potrite nasekanou bazalkou zmiešanou s bazalkový olejom. Pre podávaním citróny vyberte, tie boli len na chuť a podávajte so šalátom alebo obvyklou prílohou.

Podobné recepty

Vyprážaný bravčový rezeň

Jahňacie kotlety s mätovým rizotom

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom