Grilovaný steak
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 0
Ak pripravíte tento recept, je veľmi pravdepodobné, že ho ocení hlavne mužské pokolenie vašej rodiny.
Postup
Mäso pre grilovaním nechajte odstáť na izbovú teplotu. Nikdy negrilujte mäso priamo z chladničky.
Cuketu nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky, ktoré osoľte a okoreňte. Rozohrejte grilovaciu panvicu a z každej strany opečte plátky cukety, ktoré pokvapkajte trochou oleja. Steaky tesne pred grilovaním osoľte a okoreňte a sprudka opekajte z každej strany. Na stredne prepečené steaky sú potrebné približne 4 minúty z každej strany. Na záver pre extra chuť jemne pokvapkajte olejom.
Steak pred podávaním nechajte aspoň 5 minút odstáť a podávajte s grilovanou cuketou.