Orechová bábovka s rumom

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Chutná orechová bábovka s rumom od foodblogerky Moniky sa výborne hodí k ranneému čaju.

  • Orechová bábovka s rumom
200 gvlašských orechov
4 ksvajcia
150 g trstinového cukru
200 gpolohrubej múky
200 ml oleja Heliol
Heliol
200 mlsmotany na šľahanie
50 ghrozienok
0,4 clrumu
1/2 prášku do pečenia
1 PLTuk na vymastenie
1 PLmúky na vysypanie
1 PLpráškový cukor

Postup

1.

Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte formu na bábovku. Hrozienka zalejte rumom a nechajte chvíľu odstáť. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.

2.

Na záver pridajte hrozienka spolu s rumom a vylejte do formy na bábovku. Bábovku pečte pri teplote 170 °C približne 50 -60 minút.

3.

Po upečení bábovku nechajte vychladnúť a vyklopte z formy. Nakoniec posypte práškovým cukrom na ozdobu.

Podobné recepty

Doboška

Doboška
stredne ťažké
Doboška

Čokoládový Brownies

Čokoládový Brownies
stredne ťažké
Čokoládový Brownies

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Ako skladovať kavu?

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom