Orechová bábovka s rumom
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Chutná orechová bábovka s rumom od foodblogerky Moniky sa výborne hodí k ranneému čaju.
200 g | vlašských orechov |
4 ks | vajcia |
150 g | trstinového cukru |
200 g | polohrubej múky |
200 ml | oleja Heliol |
200 ml | smotany na šľahanie |
50 g | hrozienok |
0,4 cl | rumu |
1/2 | prášku do pečenia |
1 PL | Tuk na vymastenie |
1 PL | múky na vysypanie |
1 PL | práškový cukor |
Postup
1.
Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte formu na bábovku. Hrozienka zalejte rumom a nechajte chvíľu odstáť. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
2.
Na záver pridajte hrozienka spolu s rumom a vylejte do formy na bábovku. Bábovku pečte pri teplote 170 °C približne 50 -60 minút.
3.
Po upečení bábovku nechajte vychladnúť a vyklopte z formy. Nakoniec posypte práškovým cukrom na ozdobu.