Pečené šapiňóny so špenátom a syrom
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Dosť bolo mäsa a radi by ste odľahčili? Tak tento recept je stvorený pre vás.
8 ks | šampiňonov portobello |
100 ml | oleja Raciol s cesnakom |
1 ČL | oleja Raciol |
200 g | špenátu |
1 ks | cibule |
50 g | syru feta |
1 štip. | muškátového orieška |
1 štip. | soli |
1 štip. | mletého korenia |
Postup
Očistite šampiňóny, odrežte nožičky a dajte hlávky marinovať do ochuteného oleja aspoň na 30 minút. Nožičky nakrájajte na drobno spolu s cibuľou a asi 5 minút restujte na miernom ohni vo veľkej panvici pokiaľ nie je cibuľa priehľadná. Pridajte čerstvý špenát, prikryte panvicu pokrievkou a nechajte dusiť asi 3 minúty. Potom poriadne premiešajte, pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok a nechajte vychladnúť. Prebytočnú vodu zo špenátu vylejte.
Hlávky šampiňónov dajte na plech a pečte približne 15 minút dolu hlavou pri teplote 200 °C. Po 15 minútach hlávky obráťte, rovnomerne naplňte vychladnutou špenátovou plnkou a posypte rozdrobeným syrom a pečte ešte ďalších 15 minút.