Pečené šapiňóny so špenátom a syrom

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Dosť bolo mäsa a radi by ste odľahčili? Tak tento recept je stvorený pre vás.

  • Pečené šapiňóny so špenátom a syrom
8 ksšampiňonov portobello
100 ml oleja Raciol s cesnakom
Raciol cesnak
1 ČL oleja Raciol
Raciol
200 gšpenátu
1 kscibule
50 gsyru feta
1 štip.muškátového orieška
1 štip. soli
1 štip.mletého korenia

Postup

1.

Očistite šampiňóny, odrežte nožičky a dajte hlávky marinovať do ochuteného oleja aspoň na 30 minút. Nožičky nakrájajte na drobno spolu s cibuľou a asi 5 minút restujte na miernom ohni vo veľkej panvici pokiaľ nie je cibuľa priehľadná. Pridajte čerstvý špenát, prikryte panvicu pokrievkou a nechajte dusiť asi 3 minúty. Potom poriadne premiešajte, pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok a nechajte vychladnúť. Prebytočnú vodu zo špenátu vylejte.

2.

Hlávky šampiňónov dajte na plech a pečte približne 15 minút dolu hlavou pri teplote 200 °C. Po 15 minútach hlávky obráťte, rovnomerne naplňte vychladnutou špenátovou plnkou a posypte rozdrobeným syrom a pečte ešte ďalších 15 minút.

Podobné recepty

Bulgur so zeleninou

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom