Vianočná perníková torta

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

  • Vianočná perníková torta
350 ghladkej múky
330 gtrstinového cukru
2 ČLperníkového korenia
2 ČLprášku do pečiva
štipkasoli
3 ksvajec
250 mlmlieka
200 gPalmarinu
1kôra z pomaranča
3 PLmelasy
300 gkrémového syra
250 mlsmotany na šľahanie
200 gpráškového cukru

Postup

1.

Šľahačku vyšľaháme takmer do tuha, v druhej miske vymiešame krémový syr s cukrom a nakoniec obe hmoty spojíme a došľaháme. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

2.

V mise zmiešame múku, cukor, perníkové korenie a prášok do pečiva.

3.

V druhej miske vyšľaháme vajíčka s mliekom a melasou a pridáme pomarančovú kôru. Palmarín roztopíme, necháme chvíľu vychladnúť a vyjeme do sypkej zmesi. Za stáleho miešania pridáme vaječnú zmes a vymiešame hladké cesto.

4.

Cesto rozdelíme na 3 časti a vylejeme do 3 tortových foriem s priemerom 20 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Korpusy potom vyberiem z formy a necháme úplne vychladnúť.

5.

Na servírovací tanier dáme trochu krému, na ktorý priložíme prvý korpus. Pritlačíme ho a vrch potrieme krémom, priložíme druhý korpus, opäť potrieme a položíme aj tretí korpus. Vrch torty potrieme väčším množstvom krému, ktorý necháme stiecť aj po stranách a boky zľahka uhladíme.

6.

Tortu dáme ešte na chvíľu do chladničky stuhnúť a dozdobíme podľa vlastných predstáv.

Podobné recepty

Vianočný Štedrák

Vianočný Štedrák
stredne ťažké
Vianočný Štedrák

Mrkvové vanilkové rožky

Mrkvové vanilkové rožky
stredne ťažké
Mrkvové vanilkové rožky

Vybrané články

Základy pečenia drobného pečiva

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom