Tvarohovo orechové rezy s medom a čokoládou

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Tieto rezy by nemali chýbať počas sviatkov na vašom vianočnom stole.

  • Tvarohovo orechové rezy s medom a čokoládou

Cesto:

350 gpolohrubej múky
200 g Palmarinu
Palmarin
50 gpraškového cukru
2 ksžĺtok

Tvarohová náplň:

360 ghrudkového tvarohu
75 gpráškového cukru
2 PLvanilkového cukru
1 ksvajce

Orechová náplň:

2 ksvajcia
30 grozdrvených piškót
100 gmletých orechov
70 gpráškového cukru

Ostatné:

50 gMedu
50 gčokolády
25 g Cery
Cera
50 gnasekaných vlašských orechov

Postup

1.

Suroviny na cesto zmiešajte a cesto dajte na chvíľu odležať do chladničky.

2.

Suroviny na tvarohovú náplň zmiešajte a odložte bokom.

3.

Na orechovú plnku vyšľahajte žĺtka s cukrom, pridajte piškóty, mleté orechy a nakoniec vyšľahaný sneh z 2 bielok.

4.

Cesto rozdeľte na 2 časti. Jendu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť rozváľkajte na veľkosť plechu na pečenie a pomocou valčeka ho preneste na plech vystlaný papierom na pečenie.

5.

Na cesto rovnomerne naneste tvarohovú plnku a potom orechovú plnku. Druhú časť cesta nastrúhajte pomocou hrubého strúhadla po celom povrchu. Vrch koláča posypte nasekanými orechmi a polejte medom.

6.

Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 60 minút.

7.

Koláč po upečení polejte roztopenou čokoládou a nakrájte na rezy.

Podobné recepty

Kysnutý škoricový veciec

Kysnutý škoricový veciec
stredne ťažké
Kysnutý škoricový veciec

Vianočná perníková torta

Vianočná perníková torta
stredne ťažké
Vianočná perníková torta

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom