Kysnutý škoricový veciec

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

  • Kysnutý škoricový veciec

Cesto:

600gHladkej múky
255 ml mlieka
1 ksdroždie
50 gkryštálového cukru
125 g Palmarinu
Palmarin

Plnka:

150gPalmarinu
50 gtrstinového cukru
1 ksvajce

2 ČL škorice

Dokončenie:

1 ksžĺtka
2 PL Palmarinu
Palmarin

Postup

1.

Z vlažného mlieka, trochy kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme postáť približne 10 minút.

2.

V mise zmiešame múku, zvyšný kryštálový cukor, kvások, vajce a prilejeme roztopené maslo.

3.

Cesto miesime pokiaľ nie je krásne hladké a nelepí sa. Necháme ho aspoň hodinu kysnúť na teplom mieste a po vykysnutí ho rozváľkame na dlhý obdĺžnik.

4.

Plnku si pripravíme tak, že V miske zmiešame mäkký Palmarin s trstinovým cukrom a škoricou a dobre vymiešame.

5.

Cesto natrieme plnkou a zarolujeme ako závin po dlhšej strane. Závin potom rozrežeme ostrým nožom na polovicu a začneme obe časti prepletať cez seba. Na začiatok spojíme konce, prepletieme pravú časť cez ľavú tak aby bolo, čo najviac vidieť jednotlivé vrsty. Obe časti spojíme pekne do venca tak aby spoj bol čo najmenej vidieť.

6.

Veniec necháme ešte 20 minút nakysnúť a prd pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, približne 50 minút na plechu vystlanom papierom na pečenie.

7.

Po upečení veniec ešte potrieme rozpusteným Palmarinom.

Podobné recepty

Krémová rybacia polievka

Krémová rybacia polievka
stredne ťažké
Krémová rybacia polievka

Kapor na čierno s rozmarínovými zemiakmi

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom