Kapor na čierno s rozmarínovými zemiakmi

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

  • Kapor na čierno s rozmarínovými zemiakmi
4 ksfilety kapra
2 PL oleja Heliol
Heliol
2 ksmrkvy
2 kspetržlenu
1 kscibule
1 PL Oli. oleja Ocho
8ocho
1bobkový list
1čerstvý tymián
2 PLslivkového lekváru
30 gsušených sliviek
2 dcltmavého piva
1/2šťavy z citróna
6 kszemiakov
1 vetvičkarozmarínu
trochasoli
trochačierneho korenia

Postup

1.

Cibuľu nakrájame na drobno a orestuje na 1 PL oleji. K cibuli potom pridáme na kolieska nakrájanú mrvku a petržlen a restujeme, kým zelenina nezhnedne. Pridáme bobkový list, tymian a zeleninu podlejeme čiernym pivom. Pivo necháme odpariť, pridáme slivkový lekvár, sušené slivky a nakoniec omáčku ochutíme citrónovou šťavou.

2.

Filety z kapra zbavíme šupín, osolíme a okreníme ich a na 1 PL oleja ich z prudka opečieme. Najprv kožou dole.

3.

Zemiaky nakrájame na tenké kolieska a varíme vo vode približne 10 minút. Zemiaky potom scedíme, a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich olivovým olejom, osolíme ich, pridáme na hrubo nakrájaný rozmarín a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 10 - 15 minút, kým zemiaky nezozlatnú.

4.

Na tanier dáme zemiaky, na zemiaky položíme opečeného kapra a zalejeme ho čiernou omáčkou.

Podobné recepty

Kysnutý škoricový veciec

Kysnutý škoricový veciec
stredne ťažké
Kysnutý škoricový veciec

Vianočná perníková torta

Vianočná perníková torta
stredne ťažké
Vianočná perníková torta

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Ako skladovať kavu?

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom