Hráškový krém s lososom
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Urobte sviatočný deň výnimočnejším s týmto receptom na chutný hráškový krém s lososom.
250 g | mrazeného hrášku |
2 PL | oliv. oleja 8Ocho |
50 g | údeného lososa |
400 ml | zeleninového vývaru |
1 ks | cibule |
1 ks | stručik cesnaku |
100 ml | smotany na šľahanie |
1 štipka | soľ a korenie |
1 štipka | žeruchy |
Postup
1.
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, kým nie je mäkká ale nie hnedá. Potom pridáme cesnak, necháme ho rozvoňať a prilejeme vývar. Pridáme mrazený hrášok a varím 10 minút, kým nie je hrášok mäkký.
2.
Uvarenú polievku dáme do mixéra, pridáme soľ a korenie a rozmixujeme ju do hladka. Potom do polievky pridáme smotanu a ešte raz dobre rozmixuje, až kým sa nevytvorí hustejší krém s penou.
3.
Krém rozdelíme do pohárov, dozdobíme natrhanými kúskami údeného losa, žeruchou a pár kvapkami oleja.