Francúzsky toast

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Francúzsky toast s malinovou omáčkou si získa srdcia všetkých maškrtníkov.

  • Francúzsky toast
12 ksbriošky alebo vianočky
3 ksVajcia
1 ČLvanilkového cukru
1 štip.soli
1 ČL oleja
Raciol
1 PL oleja Fritol
Fritol
200 gmalín
1 PLcukru
1 ksčerstvej mäty
0,5 dclvody
1 PLpráškového cukru

Postup

1.

Vidličkou rozšľahajte vajcia, vanilkovú esenciu/cukor, olej a soľ. Rozpáľte olej na panvici a zmesou postupne obaľte jednotlivé plátky briošky a opražte na miernom ohni z jednej a druhej strany ako chlieb vo vajci. Po usmažení nechajte prebytočný tuk vsiaknuť do papierového obrúsku.

2.

Ak použijete čerstvé maliny, rozpučte ich vidličkou a dajte na panvicu spolu s cukrom a vodou. Varte na najmenšom ohni kým sa maliny nerozpadnú. Ak vám vadia semiačka, prepasírujte maliny cez úzke sitko pomocou lyžice a semiačka vyhoďte. Ak použijete mrazené maliny, dajte ich zmrznuté priamo na panvicu spolu s vodou a cukrom a počkajte kým zmäknú. Inak je postup rovnaký ako s čerstvými malinami.

3.

Na záver poukladajte plátky briošky na tanier, prelejte malinovou omáčkou , ozdobte čerstvou mätou a podľa chuti posypte práškovým cukrom.

Podobné recepty

Jahodové lievance

Jahodové lievance
ľahké
Jahodové lievance

Malinová roláda s tvarohovou plnkou

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom