Vyprážaný bravčový rezeň

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Pripravujete klasický nedeľný obed? Tak to teda rezeň nemôže chýbať. My máme pre vás recept.

  • Vyprážaný bravčový rezeň
4 ksrezňa z bravčového stehna
1 štip.soli
1 štip.čierneho korenia
1 stručikcesnaku
1/2 kghladkej múky
2 ksvajec
1/2 kgstrúhanky
0,5 l oleja Fritol
Fritol
1 kscitrónu
1 hrsťpetržlenovej vňate

Postup

1.

Rezne naklepte, osoľte, okoreňte a pridajte trochu pretlačeného cesnaku. 1 väčší alebo 2 menšie strúčiky Vám budú stačiť na 4 rezne. Mäso potom postupne obaľte v múke, vajíčku a strúhanke.

2.

Pomaly vysmážajte v rozohriatej panvici na oleji Fritol na miernom ohni z oboch strán.

3.

TIP: Aby ste sa zbavili prebytočného tuku, dajte do vyššieho hrnca vriacu vodu, ktorú stále varte. Čerstvo vypražený rezeň ponorte na pár sekúnd do vriacej vody a vyberte. Zbavíte sa tak prebytočného tuku a rezne nebudú mastné.

Podobné recepty

Pečený pstruh s bylinkami

Kurací perkelt

Kurací perkelt
stredne ťažké
Kurací perkelt

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Ako skladovať kavu?

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom