Španielsky vtáčik

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Ak sa vám na nedeľný obed zunuje rezeň a rozmýšlate čo iné pripraviť. Tak máme pre vás recept na Španielskeho vtáčika od foodblogerky Moniky.

  • Španielsky vtáčik
4 ksplátky hovädzej roštenky
3 ksvajec
50 gprerastenej slaniny
1 ksjarná cibulka
1 ksklobásy
2 kskyslých uhoriek
3 kscibule
3 PLhorčice
300 ml hovädz. vývaru
1 štipkasoli
1 štipkakorenia
1 PL oleja Raciol
Raciol

Postup

1.

Vajíčka rozšľahajte, pridajte na drobno nakrájanú jarnú cibuľku, slaninu a klobásu. Na panvici pripravte z vajíčok praženicu a na záver pridajte na drobno nakrájanú uhorku. Ochutnajte a prípadne osoľte a okoreňte.

2.

Plátky mäsa riadne naklepte z každej strany, potrite trochou horčice, pridajte plnku a opatrne zarolujte. Vtáčika môžete zviazať potravinárskym motúzom alebo ihlicou. Na záver mierne osoľte a okoreňte.

3.

V hrnci alebo na pekáči rozohrejte olej a opečte vtáčkov z každej strany. Mäso sa zatiahne a zostane po uvarení mäkké. Vtáčiky vyberte, podľa potreby pridajte trochu oleja a orestujte na drobno nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa povolí, pridajte 1 PL horčice, dajte naspäť vtáčkov, podlejte vývarom, prikryte a dajte piecť do vyhriatej rúry na 170 °C.

4.

Pečte približne 60 minút a občas vtáčkov skontrolujte. V prípade potreby ešte podlejte. Po upečení prelejte šťavu do mixéra a poriadne rozmixujte do hladka.

5.

Vtáčkov zbavte motúza alebo ihlice, prekrojte na polovicu a servírujte s omáčkou a dusenou ryžou.

Podobné recepty

Pečený pstruh s bylinkami

Šťavnatá bravčová živánska

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom