Grilovaná panenka so zelerovým pyré

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Chutná grilovaná panenka so zelerovým pyré od foodblogerky Moniky

  • Grilovaná panenka so zelerovým pyré
600 gbravčovej panenky
100 ml oleja Raciol s chilli
Raciol chilli
500 gzeleru
2 kszemiakov
150 gcukety
150 gšampiňónov
150 gčervenej papriky
1 štip.soli
1 štip.korenia
1 štip.muškátového orieška
1 hrsťčerstvej pažítky

Postup

1.

Panenku v celku soľte a okoreňte, pridajte olej. Marinujte aspoň 1 hodinu.

2.

Zeler ošúpte a nakrájajte na menšie kocky, to isté urobte aj so zemiakmi. Varte spolu v osolenej vode približne 20 minút resp. do mäkka. Potom sceďte a pomačkajte resp. rozmixujte na pyré. Pridajte na drobno nakrájanú pažítku a podľa chuti dosoľte a pridajte štipku muškátového orieška

3.

Panenku sprudka opečte na panvici na trochu oleja z každej strany a potom dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 15 -20 minút.

4.

Zeleninu a šampiňóny očistite, jemne polejte olejom a ogrilujte na panvici alebo grile a na záver trochu osoľte a okoreňte.

5.

Pred podávaním nechajte panenku chvíľu odstáť, nakrájajte na hrubé steaky a podávajte s pyré a grilovanou zeleninou.

Podobné recepty

Pečený králik na víne

Pečený králik na víne
stredne ťažké
Pečený králik na víne

Kurací perkelt

Kurací perkelt
stredne ťažké
Kurací perkelt

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom