Ríbezľová bublanina

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Svieža, letná, chutná ríbezľová bublanina od foodblogerky Moniky

  • Ríbezľová bublanina
250 gpolohrubej múky
200 gpráškového cukru
100 ml oleja
Raciol
150 mlsmotany na šľahanie
3 ksvajcia
150 g ovocia - rýbezle/čučoriedky/jahody
1/2 prášku do pečiva
1 ksVanilkový cukor
1 PL Tuk na vymastenie
Palmarin
1 PLmúky na vysypanie

Postup

1.

Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte plech na bublaninu. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.

2.

Cesto vylejte na plech a pečte pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridajte ovocie. Pečte ďalších 20 minút a potom zvýšte teplotu na 200 °C na posledných približne 15 minút, tak sa aby bublanina upiekla krásne do zlata.

Podobné recepty

Orechová bábovka s rumom

Halloweenske arašidové pavúky

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom