Vianočná perníková torta

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

  • Vianočná perníková torta
350 ghladkej múky
330 gtrstinového cukru
2 ČLperníkového korenia
2 ČLprášku do pečiva
štipkasoli
3 ksvajec
250 mlmlieka
200 gPalmarinu
1kôra z pomaranča
3 PLmelasy
300 gkrémového syra
250 mlsmotany na šľahanie
200 gpráškového cukru

Postup

1.

Šľahačku vyšľaháme takmer do tuha, v druhej miske vymiešame krémový syr s cukrom a nakoniec obe hmoty spojíme a došľaháme. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

2.

V mise zmiešame múku, cukor, perníkové korenie a prášok do pečiva.

3.

V druhej miske vyšľaháme vajíčka s mliekom a melasou a pridáme pomarančovú kôru. Palmarín roztopíme, necháme chvíľu vychladnúť a vyjeme do sypkej zmesi. Za stáleho miešania pridáme vaječnú zmes a vymiešame hladké cesto.

4.

Cesto rozdelíme na 3 časti a vylejeme do 3 tortových foriem s priemerom 20 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Korpusy potom vyberiem z formy a necháme úplne vychladnúť.

5.

Na servírovací tanier dáme trochu krému, na ktorý priložíme prvý korpus. Pritlačíme ho a vrch potrieme krémom, priložíme druhý korpus, opäť potrieme a položíme aj tretí korpus. Vrch torty potrieme väčším množstvom krému, ktorý necháme stiecť aj po stranách a boky zľahka uhladíme.

6.

Tortu dáme ešte na chvíľu do chladničky stuhnúť a dozdobíme podľa vlastných predstáv.

Podobné recepty

Tekvicové medovníčky

Marokánky

Marokánky
ľahké
Marokánky

Vybrané články

Základy pečenia drobného pečiva

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom