Marokánky

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Už ste o nich počuli? A ešte ste ich nepiekli? Tak tu je recept.

  • Marokánky
250 mlmlieka
30 ghladkej múky
60 gpráškového cukru
20 g Palmarínu
Palmarin
100 gmandľových lupienkov
100 g hrozienok
0,5 dclrumu
100 gkandizovanej kôry
100 gvlašských orechov
50 gkvalitnej čokolády
25 g Cery
Cera

Postup

1.

Hrozienka namočíme do rumu, nech nasiaknu chuť.

2.

Múku zmiešame s mliekom, pridáme cukor, palmarín a za stáleho miešania privedieme do varu, tak aby vznikol biely hustý krém.

3.

Krém odstavíme a pridáme orechy, mandľové lupienky, kôru, precedené hrozienka a dobre premiešame.

4.

Zmes necháme chvíľu vychladnúť a pomocou lyžice dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme tenšie kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 20-­25 minút, pokiaľ nebudú okraje krásne zlaté.

5.

Upečené marokánky namočíme do roztopenej čokolády a necháme ztuhnúť.

Podobné recepty

Orechové trúbičky s krémom

Gaštanové hviezdičky

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom