Kapor na čierno s rozmarínovými zemiakmi

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

  • Kapor na čierno s rozmarínovými zemiakmi
4 ksfilety kapra
2 PL oleja Heliol
Heliol
2 ksmrkvy
2 kspetržlenu
1 kscibule
1 PL Oli. oleja Ocho
8ocho
1bobkový list
1čerstvý tymián
2 PLslivkového lekváru
30 gsušených sliviek
2 dcltmavého piva
1/2šťavy z citróna
6 kszemiakov
1 vetvičkarozmarínu
trochasoli
trochačierneho korenia

Postup

1.

Cibuľu nakrájame na drobno a orestuje na 1 PL oleji. K cibuli potom pridáme na kolieska nakrájanú mrvku a petržlen a restujeme, kým zelenina nezhnedne. Pridáme bobkový list, tymian a zeleninu podlejeme čiernym pivom. Pivo necháme odpariť, pridáme slivkový lekvár, sušené slivky a nakoniec omáčku ochutíme citrónovou šťavou.

2.

Filety z kapra zbavíme šupín, osolíme a okreníme ich a na 1 PL oleja ich z prudka opečieme. Najprv kožou dole.

3.

Zemiaky nakrájame na tenké kolieska a varíme vo vode približne 10 minút. Zemiaky potom scedíme, a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich olivovým olejom, osolíme ich, pridáme na hrubo nakrájaný rozmarín a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 10 - 15 minút, kým zemiaky nezozlatnú.

4.

Na tanier dáme zemiaky, na zemiaky položíme opečeného kapra a zalejeme ho čiernou omáčkou.

Podobné recepty

Treska s mandľami a zemiakovou kašou

Kačacie prsia na víne

Kačacie prsia na víne
stredne ťažké
Kačacie prsia na víne

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom