Domáca kapustová polievka

  • Foodblogerka Bianka
  • stredne ťažké

Štedrý večer klope na dvere? Nevadí, pripravte si túto chutnú kapustovú polievku a základ štedrovečerného menu je na svete.

  • Domáca kapustová polievka

Na polievku:

1 kgkvasenej kapusty
3 ksmrkvy
1 kscibule
300 gbravčové plece
1 a 1/2 lvody
100 ml oleja Raciol
Raciol
1 ksstručika cesnaku
2 ČLčervená paprika
trochasušených húb
trochasoli

Na mäsové guľky:

400 gbravčové plece
2 ksstručiky cesnaku
1/2 PLsoli
2 PLsladká paprika
3/4 PLmletá rasca
1/2 PLmleté čierne korenie

Postup

1.

Do veľkého hrnca si dáme variť: kvasenú kapustu aj s vodou, 3 mrkvy nakrájané na väčšie kusy, 1 cibuľa aj so šupou, bravčové plece v celku a dolejeme vodou, pridáme sušené huby. Podľa chuti pridáme bobkový list, celú rascu a chilli papričku.

2.

Varíme na miernom ohni cca 2 hodiny.

3.

Počas toho si pripravíme guľky. Zmiešame pomleté bravčové plece, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, sladkú papriku, mletú rascu a čierne korenie. Dôkladne premiešame, ideálne rukou, aby sa chute prepojili a dostali do mäsa. Potom umytou a vlhkou rukou tvarujeme rovnako veľké guľky. S priemerom cca 2,5 cm a ukladáme si ich na tácku. Asi tak 5 guliek dáme do polievky hneď pri začiatku varenia, aby sa polievka ochutila, zvyšné opražíme na panvici, keď si dáme Raciol. Vďaka tomu sa nám pekne spoja a nerozpadnú sa.

4.

Do výpeku z opražených guliek pridáme cesnak a červenú papriku a túto zápražku cca 20 minút pred dovarením pridáme do kapustnice. Do zapraženej kapustnice pridáme guľky a povaríme cca 10 - 15 minút. Dochutíme soľou, ak je treba a kapustnica je hotová.

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky
ľahké
Marokánky

Vianočná perníková torta

Vianočná perníková torta
stredne ťažké
Vianočná perníková torta

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom